Subscribe:

Ads 468x60px



19. júna 2014

Sériový mobbér 11.diel

Väčšina sériových šikanistov má nešťastný a neuspokojivý súkromný život a je pre nich charakteristické, že je za nimi šnúra rozpadnutých vzťahov. Ak ste súčasným terčom sériového šikanistu a rozhodli ste sa pre podanie na súd, menšie "pohrabanie" sa v šikanistovej minulosti, vrátane súkromného života, zvyčajne odhalí fakty, ktoré by si šikanista neprial zverejňovať. V niektorých prípadoch bolo zistené, že sérioví šikanisti boli v minulosti usvedčení z podvodu. Alebo museli absolvovať terapiu alebo poradenstvo na základe ich kompulzívneho klamania, alebo majú iný záznam. Za normálnych okolností by mohlo byť považované použitie takých informácií za neetické, ale ak ste terčom sériového šikanistu, tak okolnosti nie sú normálne.

Hodnota svedectiev sériového šikanistu

Kvôli dvojtvárnej povahe sériového šikanistu (Jekyll/ Hide) klamstvu, šarmu a "uveriteľnosti", na hodnovernosť takého svedectva sa nedá spoľahnúť v disciplinárnom konaní, odvolacom konaní alebo pod prísahou na súde. 

Zdôraznite to, keď sa púšťate do konania proti nemu.
  • Vyjednávanie s týmto typom človeka nie je na mieste. Sériový šikanisti považujú vyjednávanie (arbitráž, uzmierenie, jednanie) ako zmier, ktorý nemilosrdne využijú. Na verejnosti vyvolávajú dojem, že vyjednávajú a snažia sa o urovnanie, zatiaľ čo v súkromí pokračujú so šikanovaním. 
  • Lekcia: s agresorom mier neuzavriete.
  • Narušené zmýšľanie kriminálnej - antisociálnej mysle sú výstižne opísané v knihe Stantona E. Samenowa, Priamy rozhovor o kriminálnikoch (Straight talk about criminals).  
Príklad:  
"Určití ľudia, ktorých ja označujem za neuväzniteľných kriminálnikov sa k ostatným správajú kriminálne, ale majú dosť strachu (a právneho povedomia) aby nepáchali veľké zločiny. Všetci ich poznáme: sú to jednotlivci, ktorí nehanebne využívajú druhých vo svoj prospech. Majú veľmi málo empatie, cieľavedome idú za svojim cieľom a majú len malé výčitky za zranenia, ktoré spôsobili. Ak na nich ostatní uvalia bremeno, stávajú sa rozhorčenými, pokryteckými a vinia okolnosti. Takí ľudia majú s profesionálnymi kriminálnikmi a ich spôsobom života veľa spoločného. Aj keď neporušujú zákon, napriek tomu robia z ľudí obete".

„Niektorí kriminálnici sú viac slizký ako hašteriví, vtieraví viac než nevrlí, mazaní viac než zastrašujúci. Predstierajú, že ich zaujíma, čo hovoria ostatní. Budia dojem, že ich zaujímajú návrhy ostatných, no vo vnútri zrádzajú dôveru a nehanbia sa za to, že to robia. S kriminálnikom pri kormidle sa morálka zamestnancov zhoršuje. Jeho metóda jednania skôr, či neskôr odradí ostatných od navrhovania inovácií a rozvoja kreatívnych riešení.“ 

0 komentárov:

Zverejnenie komentára